Over mij

CV , Biografie en activiteiten Barbara Pijnappel

Mijn naam is Barbara Pijnappel, autodidact, beeldhouwer en schilder, woonachtig en werkzaam in Wenum Wiesel bij Apeldoorn.
De rode draad in mijn werk is dat ik de wereld mooier wil maken met mijn beelden. Mij ‘triggert’ het materiaal en het proces van creëren; het proces van verandering en transformatie, zoals van een kleibeeldje naar bronzen beeld of van een ruwe steen naar een ‘af’ beeld. Nu ik voldoende ervaring met het materiaal heb opgedaan kan ik ermee spelen, qua vormgeving en uitwerking. Het mooist is het een poëtisch en sprekend beeld te maken.
Ik probeer mijn werk altijd net dat beetje extra te geven, zodat het als het ware een stukje levenskracht mee krijgt en dat het iets ‘doet’ met degene die het bekijkt.
In terugkerende fases lag mijn belangstelling bij een aantal onderwerpen. Soms maak ik iets vanuit een spontaan idee en een andere keer is het een langzaam ontstaans proces.

Mijn beelden zijn in de loop van de tijd van verschillende materialen gemaakt. Ik vind het leuk om te werken en ervaring op te doen met verschillende materialen en te kijken wat ik er wel en niet mee kan. Bij het maken van stenen beelden werk ik merendeels handmatig, ik gebruik weinig machines, dit maakt ze natuurlijker en levendiger. In was of klei is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.

Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken en ontstaat de vormgeving van het beeld. In mijn beelden kan ik streven naar het realiseren van contrast, beweging, lijnen, licht en schaduw. Altijd is er de werking van het holle en het bolle. Beelden moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan.
Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.
Ook in opdrachten die ik heb gemaakt, komen die elementen weer terug, zie de opdrachten pagina.

Sinds 1987 maak ik bronzen en stenen beelden en heb ik geschilderd en getekend in verschillende technieken w.o. met potlood, houtskool, pastelkrijt, acryl, oostindische inkt, acryl- en olieverf. Een aantal jaren volgde ik schilderlessen bij schilder Don Nederhand. Gevolgd door een jaar naar model tekenen met een kunstenaarsgroep uit Apeldoorn. De kleuren blijven trekken, ik schilderde en tekende zo'n 10 jaar achter elkaar en daarna in wisselende periodes, w.o. een week bij Gerrit van Meurs bij Bleu et Vert in de Auvergne in 2008. 

                   

Barbara met zoontje Paco en hond Cita

Tegelijktertijd was en ben ik nog steeds beelden aan het maken. In de eerste jaren volgde ik lessen model boetseren bij beeldhouwer Joop te Riele bij de Doekom (nu Markant) in Apeldoorn. Vervolgens ging ik gedurende 8 jaar parttime bij een bronsgieter werken om ervaring op te doen met het invormen, afwerken en patineren van bronzen beelden en het maken van rubberen en gipsen mallen.

Om ervaring te krijgen in beeldhouwen in steen volgde ik na verloop van tijd cursussen bij beeldhouwers Peter Schuijren in Limburg 1994. Bij Bleu et Vert van Gerrit van Meurs in de Auvergne in Frankrijk heb ik les gehad van Marianne Neve in 1997, maar vooral diverse keren van beeldhouwer Gerard van Rooij in ’95, ‘97 en 2011. In 2011 was de cursus vooral gericht op het werken in een granietmarmer. Gerard is expert is in harde stenen en ik heb veel van hem geleerd. Ik denk steeds, dat er altijd weer wat bij te leren valt.

                   

Bij Bleu et Vert in de Auvergne in Frankrijk, op het beeldhouwterras + Gerard van Rooij.

Tussen 2002 t/m 2005 + in 2015, volgde ik marmer beeldhouw cursussen bij marmerspecialiste Caroline Teesing en Guus Jooss in Utrecht, bij UCK in Utrecht en bij Campo Altissimo in Azzano (dichtbij Carrara) Italië.
In 2018 heb ik opnieuw een cursus gedaan bij Campo met leren machinaal graniet bewerken door Raphael Beil

                    

Het beeldhouwterras in Azzano bij Campo Altissimo onder de dennenbomen, werkend aan een beeld en Paco ook. Ertegenover aan de andere kant van de vallei de marmergroeve, waar Michelangelo vroeger zijn marmer vandaan haalde.

In ’99 en ‘00 werkte ik met een internationale beeldhouwgroep, bij galerie en beeldentuin Tem Veyne in Eerbeek(Gld.) (intussen verhuisd e.d.), met o.a. beeldhouwers uit Zimbabwe w.o. Jack Jonas en Gedion Nyanhongo. In december 2001 ging ik, op uitnodiging van de Spaanse stichting Fundaçion Valparaiso, een maand in de ateliers van hun kunstenaarsresidentie in Mojacar, Andalusië beeldhouwen. Deze stichting geeft internationaal aan kunstenaars de gelegenheid om daar een maand te verblijven en nieuw werk te creëren. Tot nu toe heb ik met diverse steensoorten gewerkt zoals Franse kalksteen, serpentijn, albast, speksteen, dolomiet, Belgische hardsteen, Springstone, marmer, Siberische leopardstone, blauwe granietmarmer Azul de Macaubas uit Brazilië, diabaas. Door mijn nieuwsgierigheid naar de verschillende soorten breidt mijn ervaring zich steeds verder uit.

Sinds 1994 zijn er continue exposities geweest in Nederland, Duitsland en België in galeries, musea, bedrijven, instellingen en gerenommeerde restaurants van chefs met michelin sterren en verbonden aan de Alliance Gastronomique. Regelmatig zijn er opdrachten. In de loop van de tijd is er veel eigen werk ontstaan in brons: een serie verstilde naakten ontstaan, torso’s, een kleine serie dansers, een aantal sprookjesfiguren, een serie religieuze figuren (in opdracht), dieren en een aantal magisch realistische beelden. In steen zijn figuratieve en organische beelden gemaakt.

In 2018 + 2019 exposeerde ik verschillende abstracte stenen beelden in beeldentuin Stichting Land en Beeld bij Asperen , sinds 2014 exposeer ik figuratieve figuren in 2 sterren restaurant 't Nonnetje en in
2019 in maart/april nam ik deel aan een groepsexpositie in museum Thijnhof, Coevorden. In de zomer van 2019 doe ik mee met de Landelijke Atelierdagen van St. Kunstweek op 22 + 23 juni en van 20 juli t/m 25 augustus neem ik deel aan een themaexpositie BLAD en BLOEM in het ACEC-gebouw in Apeldoorn.

Sinds de zomer van 2005 heb ik bij mijn atelier een kleine beeldentuin. Het is open op afspraak en op open middagen, aankondigingen staan steeds op www.barbsgallery.com . Verder zijn op deze site de bronzen beelden te zien, de stenen beelden,de beeldentuin, opdrachten, info over workshops speksteen bewerken + workshops boetseren, die door mij worden gegeven sinds 2006, info over de geologie van de stenen, het proces naar het maken van een bronzen beeld. In 2007 + 2009 gaf ik een paar keer workshops Creatief Denken. Van 2012 t/m 2019 gaf ik een boetseercursus , deze was op de vrijdagochtend.
Meer informatie staat steeds op de betreffende pagina.

Veel werk bevindt zich in privé bezit en collecties in Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de V.S., 1 beeld is in het publieke domein t.w. een zittende olifant op St. Vogeleiland, Deventer

Per januari 2017 ben ik lid geworden van Beroeps Organisatie Kunstenaars - www.boknet.nl.

Overzicht activiteiten: (* = restaurant met Michelin ster):

Link met/info op social media/online galeries/kunstsites/databases:
doorlopend op www.pnoexpo.nl/barbarapijnappel, met portfolio
doorlopend in database www.rkd.nl

www.linkedin.com/barbarapijnappel
www.facebook.com/'barbarapijnappel en www.facebook.com/BarbsBeeldentuin
www.twitter.com/artbarb1
www.instagram/com/barbarapijnappel

www.apeldoornuitdekunst.nl
B9 - Beeldhouwers www.b9.nl , Beeldhouwers Gelderland, Barb's Beeldentuin-Atelier
www.beeldhouwers.startpagina.be

www.dirksartistsupplier.nl
www.kunstwerkkopen.nl/kunstwerken
www.kunstgalerie-info.nl/

www.thegallery.nl/

2020
hele jaar     groepsworkshops + met open inschrijving workshops speksteen en boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
hele jaar     lidmaatschap Beroeps Organisatie Kunstenaars www.boknet.nl
hele jaar     op internetgalerie www.kunstinzicht.nl met portfolio barbarapijnappel.kunstinzicht.nl
hele jaar     beelden op online galerie www.artleader.com/kunstenaar/barbara-pijnappel
hele jaar     op online expositie op www.exto.nl/barbarapijnappel
tot 5/1/20   expositie deelname in PUUR Buitensculpturen, Tuinen van Appeltern, www.appeltern.nl
jan./dec.     expositie beelden in restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**
hele jaar     portfolio in museum CODA, Apeldoorn

10/2            interview in programma Matinee, RTV Apeldoorn
16 + 17/5   (DATA GECANCELD) deelname in Open Atelierdagen van St. Atelierroute Apeldoorn

2019
hele jaar      groepsworkshops + met open inschrijving workshops speksteen en boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
jan./dec.      expositie beelden in restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**
18/1-5/4      cursus boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
mrt/apr       expositie beelden in museum Thijnhof, Coevorden
7/4               deelname aan Kunstroute Centrum Apeldoorn apeldoorndirect.nl in het ACEC-gebouw
21/4             Open middag in Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
mei/aug.     expositie
beelden in beeldentuin Stichting Land en Beeld, Asperen 
mei/okt.       Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak, Wenum Wiesel
22 + 23/6    Open middagen met www.landelijkatelierweekend.nl bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
18/7 - 20/8  Expositie deelname in ACEC-gebouw, thema Apeldoorn en het Groen, Apeldoorn
23/9             interview in programma Matinee,
RTV Apeldoorn
29/9             Open middag in Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
4 /10-20/12 cursus boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum (vervallen wegens te weinig aanmeldingen)
18/11           interview in programma Matinee,
RTV Apeldoorn
13/11-5/1    expositie beelden in PUUR Buitensculpturen, Tuinen van Appeltern, www.appeltern.nl, https://appeltern.nl/nl/kalender/puur_buitensculpturenfeest
hele jaar      portfolio in museum CODA, Apeldoorn

2018
lidmaatschap Beroeps Organisatie Kunstenaars, www.boknet.nl
workshops speksteen en boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**
met portfolio op internetgalerie
barbarapijnappel.kunstinzicht.nl
7/1 interview
RTV Apeldoorn @Cultuurbrunch in Art-Cafe Sam Sam, Apeldoorn
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + open middagen, Wenum Wiesel
cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie deelname in beeldentuin Stichting Land en Beeld, Asperen 
30/8 interview
RTV Apeldoorn, Apeldoorn
deelname aan groepsexpo in museum CODA 055: Apeldoorn Art , Apeldoorn
in sept. deelname aan cursus machinaal graniet bewerken bij Campo Altissimo, Azzano, Italië
20/10 interview voor Dorpenroute
RTV Apeldoorn in Wenumse Watermolen, Wenum
hele jaar portfolio in museum CODA, Apeldoorn

2017
lidmaatschap Beroeps Organisatie Kunstenaars, www.boknet.nl
expositie restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**

workshops speksteen en boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
13/4, 26/6, 14/8, 18/10, 14/12  interviews
RTV Apeldoorn, programma Matinee
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + op open middagen, Wenum Wiesel

11/6 deelname Molenmarkt bij
Wenumse Watermolen, Wenum
hele jaar portfolio in museum CODA, Apeldoorn

2016
workshops speksteen en workshops boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
21/1, 22/2, 17/5, 26/7, 10/8, 8/9, 18/10 interviews RTV Apeldoorn, programma Matinee
cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum

expositie restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**
expositie restaurant Avant-Garde Van Groeninge in het PSV stadion, Eindhoven*
expositie restaurant Puur Zee in Hotel Villa de Klughte, Wijk aan Zee

Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + op op
Wenum Wiesel
18 aug. interview RTV Voorst, programma Voorst Totaal
hele jaar portfolio in museum CODA, Apeldoorn
 
2015
expositie restaurant 't Nonnetje, Harderwijk**
expositie restaurant Kaagjesland, Reeuwijk*
cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
workshops speksteen en workshops boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum

expositie restaurant Avant-Garde Van Groeninge in het PSV stadion, Eindhoven*
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + op open middagen, Wenum Wiesel (niet in schoolvakanties). Artikel in de Schaapskooi-Veluwe: https://issuu.com/schaapskooi/docs/schaapskooi_week_31_2015/10
20/6 deelname aan Summerfair Asselsestraat, Apeldoorn
11/11 radio interview bij RTV Apeldoorn
hele jaar portfolio in museum CODA, Apeldoorn
 
2014
expositie alliance restaurant Sense, ´s Hertogenbosch*
jan./apr cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
hele jaar workshops speksteen en boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum en daarbuiten.
expositie restaurant 't Havenmantsje, Harlingen
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + open middagen, Wenum Wiesel
21/6 deelname aan Summerfair Asselsestraat, Apeldoorn
speciale thema-expositie getiteld 'Apeldoorn zet de Toon', met als gast curator cultuur journalist van de Stentor David Levie, in het Acec-gebouw (www.acecgebouw.nl) Apeldoorn van 11 juli - 26 juli 2014, opening door Apeldoorns oud-burgemeester Hans Esmeijers.
30/8 deelname Cursusmarkt Bibliotheek CODA-centrum, Apeldoorn
sept/dec. expositie restaurant 't Nonnetje**, Harderwijk
sept/dec cursus boetseren bij Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum

expositie restaurant Kaagjesland, Reeuwijk*
okt. opdracht fam. Turken voor maken zittende vrouwenfiguur
, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum

hele jaar portfolio in museum CODA, Apeldoorn

2013
deelname groepsexpositie
museum CODA Apeldoorn Art, Apeldoorn
inzending beeld www.nos.nl, Beeld van Beatrix, t.g.v. 75ste verjaardag Koningin

expositie restaurant Hunting Lodge, Rozendaal
Workshops speksteen bewerken + boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie alliance restaurant De Fuik, Aalst
*
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak + op open middagen, Wenum Wiesel
22/6 deelname
Summerfair Asselsestraat, Apeldoorn
31/8 deelname CODA cursusmarkt in Centrale Bibliotheek, Apeldoorn

Cursussen boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie alliance restaurant Sense, ´s Hertogenbosch*

portfolio in museum CODA Apeldoorn

2012
Workshops speksteen bewerken + boetseren, Wenum
expositie restaurant 't Nonnetje, Harderwijk*
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak, Wenum Wiesel
Deelname aan Open Middag bij atelier- en fietsroute Beemte/Wenum Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum

Deelname aan Culturele Uitmarkt Kanaaloevers, Apeldoorn
expositie Avantor Materials, Deventer
Cursus boetseren
Barb's Beeldentuin-Atelier , Wenum
expositie restaurant Hunting Lodge, Rozendaal

portfolio in museum CODA Apeldoorn

2011
Workshops speksteen bewerken + boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie in Restaurant De Burgemeester, Linschoten*
Radio interview Radio Apeldoorn
Presentatie workshop speksteen in Wenumse Watermolen voor WWWNA, Wenum
expositie in Restaurant One, Roermond*
deelname aan Kunstmarkt Loolaan wijkdeel WWWNA
radio interview Radio 798, Hattem         
expositie in restaurant 't Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht*
Open middag + demonstratie speksteen bewerken in Barb's Beeldentuin, Wenum
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak, Wenum Wiesel
Fietskunstroute Vaassen, beelden bij Lot Kreeftenberg
deelname aan beeldhouwcursus o.l.v. Gerard van Rooij bij www.bleuetvert.com, Auvergne, Frankrijk. Gewerkt aan een blauwe granietmarmer: Azul de Macaubas
expositie in Stadhuis van Hattem, Hattem
expositie in Bibliotheek CODA Ugchelen, Apeldoorn

portfolio in
museum CODA , Apeldoorn

2010
Workshops speksteen bewerken + boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier Wenum
expositie alliance restaurant Niven, Rijswijk*
expositie restaurant De Nederlanden/Hotel Sandton, Vreeland*

Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak, Wenum Wiesel
Radio interview Radio Apeldoorn

deelname aan atelier- en fietsroute
Beemte/Wenum Wiesel, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
portfolio in museum CODA , Apeldoorn

2009
expositie restaurant Le Marron, Malden*
expositie restaurant De Vlindertuin, Zuidlaren*
workshop speksteen bewerken, buurthuis Ons Honk-Wisselwerk, Apeldoorn
expositie restaurant Posthoorn, Monnickendam*
expositie restaurant Jagershuis, Ouderkerk a/d Amstel
Barb's Beeldentuin exposerende kunstenaars Don Nederhand + Ranko Skenderija, Wenum Wiesel
Workshops speksteen bewerken + boetseren, Barb's Beeldentuin-Atelier, Wenum
expositie
alliance restaurant Niven, Rijswijk*
interview Radio Apeldoorn
Workshop creatief denken n.a.v. tentoonstelling De aard van het beest, CODA museum, Apeldoorn
portfolio in
museum CODA , Apeldoorn

2008
restaurant Avant Garde/Philips Stadion, Eindhoven*
restaurant ’t Nonnetje, Harderwijk*
restaurant De Heeren van Harinxma Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag
restaurant L’Atelier, Gulpen
Interviews Radio Gelderland + Radio Apeldoorn
workshops speksteen bewerken + boetseren, Wenum Wiesel
Barb's Beeldentuin-Atelier open op afspraak, Wenum Wiesel
Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier op zondagmiddagen aan Tuinenfietsroute Triënnale, Apeldoorn
Deelname Barb's Beeldentuin-Atelier aan atelierroute Beemte/Wenum-Wiesel
restaurant Le Marron, Malden*
restaurant Amarone, Rotterdam*
restaurant De Vlindertuin, Zuidlaren*
Trainingsworkshops Creatief Denken
portfolio in
museum CODA , Apeldoorn

2007
restaurant Brienen a/d Maas, Well*
restaurant Cheval Blanc, Heemstede*
Barb's Beeldentuin open op afspraak, Wenum Wiesel
restaurant De Kromme Watergang, Hoofdplaat, Zeeland*
restaurant Wolfslaar, Breda*
Workshops speksteen bewerken, Wenum Wiesel
Artikel over workshops in Seasons
restaurant Kasteel Heemstede, Houten*
restaurant Avant Garde/Philips Stadion, Eindhoven*    
Paul Fagel Arsenaal restaurant, Naarden 

2006
alliance restaurant De Roggebot, Ermelo*
hotel Grand Winston/restaurant Imko Binnerts, Rijswijk*
Barb's Beeldentuin open in weekends, Wenum Wiesel
Workshops speksteen bewerken, Wenum Wiesel
alliance restaurant De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven*
restaurant De Gieser Wildeman, Noordeloos*
restaurant 't Veerhuis, Wolphaartsdijk*
restaurant L'Oasis de la Dique, Hoorn
Deelname Atelierroute Beemte/Wenum-Wiesel
Paul Fagel Arsenaal restaurant, Naarden
restaurant Brienen a/d Maas, Well*

2005
alliance restaurant Het Koetshuis, Bennekom*
restaurant Molen De Jonge Dikkert, Amstelveen
beeldentuin St. Land en Beeld, Beelden aan de Lingedijk, Asperen
restaurant ’t Nonnetje, Harderwijk*
restaurant De Lindenhof, Nuenen*
deelname aan Artfair in Modeltuinen, St. Hoogeland, Beekbergen
Barb's Beeldentuin-Atelier open in weekends, Wenum-Wiesel
restaurant In D’en Dillegaard, Nuth*
restaurant De Kromme Watergang, Hoofdplaat*
galerie Walls, Amsterdam

2004
restaurant De Leest, Vaassen*
restaurant Avant Garde/Philips Stadion, Eindhoven*   
restaurant Mangerie De Kersentuin/Bilderberg hotel, Amsterdam
restaurant Het Lisser Spijshuis, Lisse
restaurant Landgoed Wolfslaar, Breda
restaurant De Keuken van Waarde, Wassenaar
restaurant De Boterbloem, Heerlen*
restaurant Kasteel Heemstede, Houten*
restaurant Concordia, Remscheid, Duitsland*
alliance restaurant Wollerich, St. Oedenrode*
Arsenaal restaurant, Naarden-Vesting
restaurant La Bécasse, Aken, Duitsland*
alliance restaurant De Hoefslag, Bosch en Duin*
restaurant Mario Uva, Neck*
restaurant Molen De Jonge Dikkert, Amstelveen
Galerie Marziart, Hamburg, Duitsland
gemeentehuis Maas & Waal, Beneden-Leeuwen

2003
restaurant De Leest, Vaassen*
restaurant D’Hoogh, Mechelen, België*
restaurant Koriander, Drachten*
restaurant Vossius, Amsterdam*,
restaurant Zin, Oud-Loosdrecht
restaurant Barbizon, Jezus-Eik/Brussel, België*
restaurant Marc Smeets/hotel Corona, Den Haag
alliance restaurant Nolet/Het Reymerswale, Yerseke*
Assistentie Cuba Festival voor Cultureel Centrum Gigant, Apeldoorn
Opdracht van Vereniging der Meester-Koks van Belgie voor het maken van een beeldje voor de beste kok in België (jaarlijkse prijs)
alliance restaurant Hermitage/Het Wapen van Rijsoord, Rijsoord*
restaurant Biggo/Kasteel van Rhoon, Rhoon
alliance restaurant Imko’s, IJmuiden*
restaurant Avant Garde/Philips Stadion, Eindhoven*   
2002
alliance restaurant De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven*
alliance restaurant Oud Sluis, Sluis**
Aankoop veulentje door dhr. Frencken, Lieshout
restaurant Van Groeninge, Hilvarenbeek/Eindhoven*
restaurant Picasso, Westouter, Belgie*
Opdracht van Vereniging der Meester-Koks van Belgie voor leveren van 2 beeldjes voor 2 beste culinaire journalisten in Belgie (jaarlijkse prijs)
Galerie en beeldentuin Artihove, Bergschenhoek (zomergroepsexpo)
restaurant Koriander, Drachten*
Assistentie Cuba Festival voor Cultureel Centrum Gigant, Apeldoorn
alliance restaurant Imko’s, IJmuiden*
restaurant Avant Garde/Philips Stadion, Eindhoven*   
alliance restaurant De Roggebot, Kampen*
restaurant Aloyse Kloos, Brussel-Hoeilaart, België*

2001
restaurant/hotel Residence, Essen-Kettwig, Duitsland**
restaurant Onder de Boompjes, Overloon (Br.)*
Aankoop bronzen veulentje door dhr. Adriaansens, Merselo
alliance restaurant Helianthushof, Uden*
Ron Blaauw restaurant, Ouderkerk a/d Amstel
restaurant De Stenen Tafel, Borculo*
alliance restaurant Hermitage, Rijsoord*
alliance restaurant Het Koetshuis, Bennekom*
Maison Vandamme, Zeebrugge, België*
restaurant De Stenen Tafel, Borculo*
restaurant ’t Laurierblad, Berlare, België*
restaurant ’t Ganzenest, Rijswijk*
Verblijf in Spanje, op uitnodiging van kunstenaarsresidentie Fundacion Valparaiso , Mojacar, Andalucie

2000
restaurant De Snip, Waasmunster, België*
alliance restaurant Wollerich, St. Oedenrode*
alliance restaurant De Kromme Dissel, Heelsum*
restaurant De Lindenhof, Giethoorn*
alliance restaurant Hermitage, Rijsoord*
Aankoop bronzen veulen, Privé-Stoeterij Paul, Barendrecht
Gerechtsgebouw, Zutphen. Aankoop beeldje door St. Blikopener.
alliance restaurant Het Koetshuis Schuttersveld, Enschede*
restaurant Orangerie in Slot Augustusburg, Brühl, Duitsland*
restaurant La Table, Dortmund, Duitsland*
restaurant De Vergulde Wagen, Heemskerk*
Galerie- en beeldentuin ‘Kunst in de Polder’, groepsexpo, Lisse

1999
alliance restaurant Rsb. Lai Sin, Driebergen*
Cultuurwinkel, Openbare Bibliotheek, Apeldoorn
alliance restaurant De Librije, Zwolle**
Galerie en beeldentuin De Watervogel, Nederhemert-N.
alliance restaurant Nolet/Het Reymerswale, Yerseke*, met artikel in de PZC: https://krantenbankzeeland.nl/issue/pzc/1999-07-20/edition/null/page/28?query=
alliance restaurant hotel Kasteel Wittem, Wittem
Galerie Tem Veyne (WAF), groepsexpo, Eerbeek
alliance
restaurant De Eiken, Oostmalle, België*

1998
artikel 2 pagina’s met foto’s in landelijk tijdschrift
Alliance
alliance restaurant De Bokkepruik, Hardenberg*
Galerie De Loolaan, Apeldoorn
aankoop beeldjes door gemeente Apeldoorn
alliance restaurant Manoir Inter Scaldes, Kruiningen**
alliance restaurant Oud Sluis, Sluis**
alliance restaurant De Hoefslag, Helmond

1997
Galerie Westzijde, groepsexpo, Utrecht

Galerie en beeldentuin Groeneveld, groepsexpo met Karel Gomez en Iene Vonk op Vogeleiland,  Deventer. Beeld aangekocht door St. Vogeleiland.
alliance restaurant Der Bloasbalg, Wahlwiller*
Galerie TNO, Delft
alliance restaurant Puccini/hotel De Arendshoeve, Bergambacht
alliance restaurant De Karpendonkse Hoeve, Eindhoven*
alliance restaurant Het Koetshuis Schuttersveld, Enschede*
2 exposities in instellingen in Apeldoorn.

1996
opdracht beeldje fam. Vink, Vaassen
5 opdrachten voor beelden dhr. Wijs, Zutphen
alliance restaurant De Librije, Zwolle**
alliance hotel restaurant Kasteel Wittem, Wittem
opdracht beeldje Galerie en beeldentuin Groeneveld, Almelo
Galerie Bart Rietman, Deventer
alliance restaurant Hostellerie Van Gaalen, Heeze*
Galerie GAK, Apeldoorn
Galerie en beeldentuin Groeneveld, Almelo
Galerie En Suite, Apeldoorn
6 exposities in bedrijven, instellingen en restaurant in Apeldoorn

1995
opdracht Talens-kleurkaarten, Apeldoorn
Galerie Anousjka, Kockengen
alliance restaurant Puccini/hotel De Arendshoeve, Bergambacht
alliance restaurant De Hoefslag, Helmond
Galerie TNO, Apeldoorn
2 exposities in een bedrijf + een restaurant in Apeldoorn.
1994
alliance restaurant De Wilgenplas, Maarssen*
opdracht Talens-kleurkaarten Apeldoorn + workshop Leiden
3 exposities in restaurants aan het Bodenmeer in Duitsland
opdracht beeldje fam. Schoenmaker, Apeldoorn
alliance hotel restaurant Kasteel Carelshaven, Delden
1993
5 exposities in bedrijven, restaurants en instelling in Apeldoorn.
1992
november          opdracht beeld met sokkel St. Elizabeth verzorgingstehuis, Zutphen

Like Barb's Beeldentuin op https://www.facebook.com/Barbs-Beeldentuin-Atelier-261706787298842/?pnref=lhc  

terug naar-return to index of/or menu

cv Barbara Pijnappel, cv Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, bronzen en stenen beelden, workshop speksteen en boetseren, cursus boetseren, groepsworkshop, acec-gebouw, coda museum, restaurant 't nonnetje, beeldentuin land en beeld, www.kunstinzicht.nl, michelin restaurant, alliance restaurant, beelden, kunst kopen, beeld kopen, beeldhouwster Barbara Pijnappel, bronzen beeld kopen, stenen beeld kopen, tuinbeeld kopen, schilderij kopen, tekening kopen, beeld in tuin, beeld in interieur, speksteen workshop, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, boetseer workshop, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, wassen beeldje, cursus boetseren, boetseercursus, creatieve workshop, beeld voor bedrijf, bedrijf beeld kopen, beeld maken, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, spirituele workshop, personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, feestje, inspiratie vinden, inspirerend, tuinbeeld, object, ornament, creatief denken, creatief, creatieve workshop, innovatie, inspiratie, kunst expositie, Barb's beeldentuin-Atelier, tuin, beeldentuin, atelier, galerie, schilderijen, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeaubon, cadeau, kunst, beelden maker, tuinbeeld, familiereünie, reünie, expositie beelden, exposeren beelden en schilderijen, verkoop beelden en schilderijen, maken beeld, maken schilderij, maken tekening, maken portret tekening, beelden steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, portret in steen, beeld in brons, beeld in steen, beeld te koop, naakt in brons, naakten in brons, dier in brons, dieren in brons, beelden in brons, beelden in steen, opdracht beeld maken, geologie steen, beeld natuur, boetseercursus Apeldoorn, cursus boetseren Apeldoorn, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, workshop personeelsvereniging, bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland.