STENEN BEELDEN - STONE SCULPTURES

Mijn stenen beelden zijn van verschillende steensoorten gemaakt. Het mooie van werken met steen is om het proces met de steen aan te gaan. Dit heb ik gedaan met verschillende steensoorten, van zacht (speksteen) tot en met heel hard (graniet) en van alles er tussen in zoals albast, marmer, springstone, hardstenen.
Grotendeels werk ik met de hand, ik gebruik weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig. In de zachtere stenen is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken, naarmate de stenen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over. De beelden ontstaan zo in een langzaam proces.
Sommige worden figuratief en herkenbaar, andere ontstaan naar aanleiding van de vorm en kleur van de steen en worden abstract-intuïtief.
Inspiratie vind ik vaak in vormen in de natuur. Met mijn beelden wil ik graag het mooie van de natuur en de stenen laten zien.

My original stone sculptures are on this page. It are alle unique stone sculptures, made in several sorts of stone. I like working in several varieties of stone and to see what I can do with it. Most of the time I work with hand tools, but sometimes with small machines. Working by hand gives them a more natural and vivid look. You find more about the different stones on the page about geology. Buying a bronze sculpture or giving an assignment or getting info about these, is possible via my contactpage.

Klik de foto aan voor vergroting en info over het beeld/Click image to enlarge and get the information about the sculpture

diabaas
graniet
volvic
belgisch hardsteen

Tot dusver heb ik beelden en beeldjes gemaakt in allerlei soorten steen: zachte steen zoals in diverse speksteensoorten (zie pagina speksteen workshop), albasten en serpentijnen. In middelharde steen zoals witte Franse kalksteen en in diverse marmers. In een paar hardstenen zoals donkergrijze Belgisch hardsteen, groene dolomiet, in een blauwe granietmarmer Azul de Macauba. En ondertussen ook in graniet en diabaas.

serpentijn
springstone
grieks parnon marmer
springstone
marmer

Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Afhankelijk van de vorm van de steen ontstaat de vormgeving van het beeld. Het beeld zit er al in, de kunst is het eruit te halen. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen en ruimte. Daarbij kijk ik in mijn beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren. Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Ze kunnen een contrast in idee en materiaal hebben bijv. de veer, die door het materiaal heel zwaar is, maar toch lichtheid heeft door de afwisselende materiaal bewerking.

Voor mijzelf wil ik vrijheid van expressie en vrijheid t.a.v. het onderwerp en afhankelijk van de materiaal soort wil ik figuratief of abstract kunnen werken.

portugees roze marmer
marmer ordinario
serpentijn
serpentijn

Het zijn allemaal unieke stenen beelden, uitgevoerd in verschillende soorten steen. U vindt meer informatie over de steensoorten op de pagina geologie
Tot dusver heb ik in steen alleen kleiner werk gemaakt. Vanuit de gedachte dat je wat je in het klein kan maken ook in het groot kan maken. Omdat ik niet de middelen heb om heel groot te werken en dat te exposeren, hou ik het klein en kan ik de meeste beelden zelf vervoeren en exposeren.

marmer
turks seleniet op graniet
franse kalksteen Euville
serpentijnsteen
Van de stenen beelden zijn de meeste te koop, maar een aantal niet. Bij een aantal andere stenen beelden heeft het weer ze te veel aangetast om nog verkoopbaar te zijn. Die blijven hier in de beeldentuin staan.
franse kalksteen Euville

OPEN MIDDAGEN 2019 bij BARB's BEELDENTUIN - ATELIER zijn op
landelijke atelierdagen 22 + 23 juni, en op 29 september, alle van 13 - 17 uur. ©
U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de enigszins 'wilde' tuin.
Er is informatie verkrijgbaar over de workshops speksteen en workshops boetseren
met zelf hardende Plusklei, de groepsworkshops + de cursus boetseren.
Gedurende het hele jaar worden workshops gegeven met open inschrijving op een
bepaald aantal zaterdagmiddagen en groepsworkshops. Klik de verschillende linkjes
voor alle informatie en data. Op deze website staat nog veel meer informatie, het
menu geeft keuze. Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is
natuurlijk ook mogelijk. Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig,
er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt nadere uitleg vragen.

albast
    
serpentijn
serpentijn
franse kalksteen Euville
serpentijnsteen
marmer
franse kalksteen Euville
franse kalksteen Euville
Veel van mijn spekstenen beeldjes heb ik gemaakt om als voorbeelden in mijn speksteen workshops te gebruiken. Ze zijn te zien op de pagina van de speksteen workshop en hieronder. Het zijn kleine beeldjes en soms mini.

indiase speksteen

birdangelwoman in soapstone
dreamspirit in stone

Wilt u meer info of overleg of heeft u belangstelling voor het geven van een opdracht van een beeld in steen bijv. een portret of borstbeeld, een hele figuur, een geliefd dier of een relief dan kunt u mij bereiken via mijn contactpagina.

Aankopen/opdrachten volgens Leveringsvoorwaarden en Uittreksel Auteurswet 1912 B.K. Uitgave Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars.
Ged. Arr. Rechtbank-Amsterdam, 1983. Leveringsvoorwaarden. Op mijn producten en diensten geldt eigendomsvoorbehoud en pandrecht.
Klik de hiernavolgende link voor de pagina met het hele document (linkje onderaan): Contact

Like Barb's Beeldentuin op https://www.facebook.com/Barbs-Beeldentuin-Atelier-261706787298842/?pnref=lhc

terug naar-return to indexpagina of/or menu

stenen beeld kopen, steen beeld, stenen beeld, beeld steen kopen, beeld te koop, kopen beeld, stenen beelden kopen, stenen object kopen, stenen figuur kopen, stenen naakt kopen, stenen dier kopen, stenen ornament kopen, stenen reliŽf kopen, stenen portret kopen, abstract stenen beeld, surrealistisch beeld, organisch beeld, speksteen workshop, boetseer workshop, opdracht beeld, maken opdracht beeld, Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, beeldhouwster Barbara Pijnappel, bronzen beeld kopen, beeld maken, beeld boetseren, speksteen beeld, klei beeld, moderne kunst, tuinbeeld kopen, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, kunst kopen, beeld in tuin, open tuin, open middag tuin, beeld binnen, beeld buiten, speksteen bewerken, workshop speksteen bewerken, workshop speksteen, workshop boetseren, groeps workshop, workshop groep, klei beeldje, creatieve workshop, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, spirituele workshop, personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, jubileumcadeau, afscheidscadeau, cadeau, feestje, inspirerende workshop, creatieve workshop, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, brons, bronzen beeld, opdracht, cadeaubon, cadeau, kunst, beelden maker, tuinbeeld, familiereŁnie, reŁnie, expositie beelden, expositie beelden, verkoop beelden , maken beeld, beelden steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, portret in steen, beeld in brons, beeld in steen, beeld te koop, naakt in brons, naakten in brons, dier in brons, dieren in brons, beelden in brons, beelden in steen, opdracht beeld maken, geologie steen, beeld natuur, speksteen workshop Apeldoorn, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, modelleren, klei, was, workshop personeelsvereniging, bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Midden Nederland, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland