terug naar-return to indexpagina of/or menu

SPEKSTEEN WORKSHOP's © open inschrijving - scroll naar beneden voor info

+

SPEKSTEEN WORKSHOP VOOR GROEP op aanvraag:©
Het is ook mogelijk om in overleg voor groepen, organisaties en bedrijven een workshop te organiseren op andere dagen, tijden of andere locatie bijv. als personeelsuitje, bedrijfsuitje, feest van personeelsvereniging, verjaardagscadeau, vrijgezellenfeest, jubileumgeschenk, teambuildingsactiviteit, reunie.

Een workshop duurt max. 3½ uur. Een offerte wordt vrijblijvend toegezonden. De workshopprijs is excl. materiaal, incl. gebruik van gereedschap + btw. Aanvullingen en bijbehorende kosten gaan in overleg bijv. catering/een lunch/een event.

1 BEELD ZEGT MEER ALS 1000 WOORDEN

Bij het maken van een stenen beeldje werk je met weghalen - je werkt van buiten naar binnen, terwijl je bij boetseren werkt met opbouwen - je werkt van binnen naar buiten. Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, zij heeft 30 jaar ervaring in werken met klei, was, gips, steen en brons + het maken van beelden in brons en steen en. Inspiratie komt uit allerlei dingen. Intuïtief werken is mogelijk, figuratief of abstract. Lukt het niet om zelf iets te bedenken, dan worden ideeën aangereikt. Ik heb voorbeelden en demonstreer hoe je met het gereedschap en materiaal omgaat.

LAATSTE OPEN MIDDAG 2018 in BARB's BEELDENTUIN - ATELIER op zondagmiddag 11 november.
U kunt kijken naar bronzen en stenen beelden in de enigszins 'wilde' tuin. Er is informatie verkrijgbaar over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei, die gedurende het hele jaar worden gegeven met open inschrijving op een bepaald aantal zaterdagmiddagen, klik workshops voor alle informatie en data. Verder op deze website staat ook veel informatie, klik menu voor keuze. Met een groep een workshop inplannen op een eigen datum is natuurlijk ook mogelijk. Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt nadere uitleg vragen.


Aanmelden telefonisch of per email. Graag van te voren.
Data workshops met open inschrijving:

Zaterdagmiddagen:
Data 2018: 13/10, laatste van deze zomer.
Data 2019: 13/4, 11/5, 15/6, 14/7, 31/8, 7/9, 12/10.
Of zelf een datum in plannen met min. 4 pers.

Tijdstip 13.00 - 16.30 uur.
Adres

Barb's Beeldentuin-Atelier, Fluitersweg 34, 7345 BJ Wenum Wiesel (noord Apeldoorn)

Telefoon 055-5212407 tijdens kantoortijden.
Email art-barb@planet.nl
Routebeschrijving ga naar pagina contact.
Inclusief btw, gebruik van professioneel gereedschap, koffie en thee.
Aantal deelnemers min. 4 pers. - max. 12 pers.
Inspiratie + Werkwijze

Inspiratie krijg je zeker, want je zit tussen mijn beelden en ik laat voorbeelden zien van wat je kunt doen en draag ideeën aan.
Je mag maken wat je zelf wilt. Intuïtief, abstract, figuratief, van te voren bedacht of ter plekke verzonnen. Ik geef van te voren tekst en uitleg en laat voorbeelden zien en ik help je bij het maken van je beeldje. Gewerkt wordt met professieel gereedschap. (er wordt niet gewerkt met aardappel schilmesjes!) Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Ik heb hier verschillende soorten spekstenen om uit te kiezen, in verschillende kleuren en maten.
Er wordt binnen of buiten gewerkt, afhankelijk van het weer en temperatuur. Bij buiten werken zijn we onder een overkapping, achterin mijn enigszins 'wilde' tuin.
De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom heel geschikt om in 1 middag een beeldje van te maken.

Kosten

De workshop zelf = € 40,- p.p. , exclusief de kosten van de steen. De steen kun je zo duur maken als je zelf wilt, ik heb ze variërend in grootte tussen de 5,- tot 20,-. Beide contant te voldoen tijdens de workshop, er is geen pinautomaat aanwezig.
Meer uitleg over de stenen vindt u onderaan deze tabel bij het kopje materiaal. De kosten dient u contant te voldoen tijdens de workshop.


De kleine lettertjes: Aansprakelijkheid Door deel te nemen aan de workshop is iedere deelnemer zelf aansprakelijk en verantwoordelijk voor het oplopen van schade en/of letsel aan eigen persoon of eigendommen en het doen toekomen van schade en/of letsel aan andere personen of eigendommen.

SPEKSTEEN WORKSHOP, INSPIRATIE, WERKWIJZE + HET MATERIAAL + TIPS voor het bewerken:
Ik geef van te voren tekst en uitleg over materiaal en gereedschap en over eventuele mogelijkheden en ideeën. En ik zorg voor aanlevering van professioneel gereedschap + benodigde materialen. De stenen die ik heb, zijn voornamelijk wat kleiner, zodat in een dagdeel een leuk resultaat te behalen is.
Er zijn verschillende stenen, t.w. de zachtste soort voor beginners is de Braziliaanse speksteen, en de Chinese speksteen, die een ietsje harder is. Momenteel heb ik ook groene Mexicaanse speksteen. De hardheid van de steen varieert per regio waar het gedolven wordt.
Alle soorten hebben hun eigen kleuren, die kan variëren in oker, bruinig, grijzig, blauw, lichtgroen, donkergroen, wit, lila, paars, roze, zwart. De stukken speksteen zijn niet zo groot en daarom uitstekend geschikt om in 1 middag tijd een beeldje helemaal af te kunnen maken en het hele proces van bewerken te doorlopen en tegelijk intensief met de steen bezig te zijn. De deelnemers krijgen als vanzelf iets mee over de ruimtelijke vormgeving.

Een stukje geologie: De steensoort behoort tot de zachtste steensoort die er is en komt voor in vele kleuren door de inwerking van mineralen. De benaming speksteen heeft de steen gekregen doordat het wat vettig aanvoelt. Het heet ook wel zeepsteen en door het te verpulveren wordt er nog altijd talkpoeder van gemaakt.
Speksteen is een omzettingsgesteente en wordt vaak gedolven in de buurt van albast, marmer en serpentijn.
Omzettingsgesteente is een gesteente, dat een metamorfose of omzetting heeft ondergaan door de inwerking van hoge druk en verhitting, die chemische processen teweeg bracht. Door dit proces is de oorspronkelijke structuur van de gesteenten veranderd en zijn er nieuwe steensoorten ontstaan zoals speksteen, albast, marmer en serpentijn. Deze steensoorten zijn door hun compactheid ook goed te polijsten. 

Normalerwijs is men bij mij voor een speksteen tussen € 5,- tot € 15,- kwijt, afhankelijk van de grootte, de prijsberekening gaat naar soort en gewicht, dit is ongeveer tussen de € 3 a € 4,- per kg,-. U bent vrij om zelf een stuk speksteen uit te kiezen of eigen gereedschap en speksteen mee te nemen. De stenen die ik hier al heb liggen, zijn voornamelijk wat kleiner.
Om echt enthousiast te worden voor het werken in speksteen, moet je het gewoon doen en het proces van de steen meemaken. Door het werken met de steen maak je als het ware contact met de steen en kun je een mooi beeldje creëren. In iedere steen zit eigenlijk al een beeldje, de kunst is om het eruit te halen.

CADEAUBON
Een origineel cadeau is om een cadeaubon voor een workshop te geven. Op aanvraag kunt u een of meerdere cadeaubonnen voor workshops bestellen. Geldigheidsduur 1 jaar.

Like Barb's Beeldentuin op https://www.facebook.com/Barbs-Beeldentuin-Atelier-261706787298842/?pnref=lhc                       

BOETSEERCURSUS

terug naar-return to indexpagina of/or menu

speksteen workshop, workshop speksteen, speksteen workshop groep, groep speksteen workshop, groeps workshop speksteen bewerken, beeldje maken, sculptuur boetseren, sculptuur maken, boetseer workshop, workshop boetseren, groep workshop speksteen, groep workshop boetseren, workshop groep speksteen, workshop groep boetseren, cadeau, cadeaubon, speksteen snijden, speksteen bewerken, beeld maken, speksteen beeldje maken, beeldje maken, beeld boetseren, beeldje modelleren, klei, modelleren, speksteen beeld, kleibeeldje, kleibeeldje maken, boetseren workshop, beeldje in klei maken, klei workshop, kleien workshop, workshop klei, workshop kleien, moderne kunst, opdracht, open middag Barb's Beeldentuin-Atelier-Galerie, open dag, open tuin, beeldhouwster Barbara Pijnappel, www.barbsgallery.com, bronzen beeld kopen, stenen beeld kopen, tuinbeeld kopen, naaktbeeld kopen, dierenbeeld kopen, fantasiebeeld kopen, beeld kopen, kunst kopen, beeld kopen, beeld in tuin, beeld binnen, beeld buiten, klei beeldje, creatieve workshop, steen, steen bewerken, stenen, stenen beeld, dagje uit, evenement, vrijgezellen dag, vriendinnen dag, spirituele workshop, workshop personeelsuitje, bedrijfsuitje, personeelsfeest, bedrijfsfeest, jubileumcadeau, afscheidscadeau, feestje, inspiratie vinden, object kopen ornament kopen, creatieve workshop, inspiratie, kunst expositie, beeldentuin, atelier, tuin, galerie, brons, bronzen beeld, opdracht, kunst, beelden maker, tuinbeeld, familiereŁnie, reŁnie, expositie beelden, expositie beelden, verkoop beelden, maken beeld, beelden steen en brons, stenen en bronzen beelden, tuinbeelden, portret beeld, portret in brons, portret in steen, beeld in brons, beeld in steen, beeld te koop, naakt in brons, naakten in brons, dier in brons, dieren in brons, beelden in brons, beelden in steen, opdracht beeld maken, geologie steen, beeld natuur, Apeldoorn, speksteen workshop Apeldoorn, speksteen workshop Veluwe, speksteen workshop Gelderland, speksteen workshop Midden Nederland, boetseer workshop Apeldoorn, creatieve workshop Apeldoorn, workshop speksteen Apeldoorn, workshop boetseren Apeldoorn, workshop personeelsvereniging, workshop bedrijfsuitje, personeelsdag, verjaardag, workshop Midden Nederland, workshop Apeldoorn, workshop Veluwe, workshop Gelderland, Vaassen, Epe, Heerde, Hattem, Zwolle, Hoenderloo, 't Harde, Ermelo, Putten, Barneveld, Ede, Wageningen, Veenendaal, Eerbeek, Dieren, Arnhem, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, Gelderland.